Twee locaties tijdens het feestje!!

Vanaf juni 2019 zullen er geen koeien meer staan op de boerderij waar we het feestje starten. Dit heeft geen gevolgen voor het programma. Na de cadeautjes in het hooi zoeken, zullen we naar de andere boerderij gaan. Om naar de nieuwe stal/boerderij (1 kilometer verderop) te gaan, doe ik een beroep op jullie eigen vervoer. Het is een kleine vijf minuten rijden. Na de rondleiding zullen we weer terugkeren naar de boerderij waar we het feestje gestart zijn en ook het feestje hier eindigen. 

Voorheen was er de mogelijkheid om de kinderen af te laten zetten door de ouders voor het feestje. Deze mogelijkheid is er alsnog maar dan zullen we de afstand lopen (+/- 15 minuten lopen).

 

 

 

 

1. Tijdens het feestje gaat het waarschijnlijk (heel de tijd) regenen, wat nu?

Ook dan kan het feestje doorgaan. In de stallen kan er ook van alles gedaan worden! Fietsen en spelen, de ''oefen'' koe melken en boer Frank helpen. Natuurlijk mogen de kinderen ook lekker racen door de plassen.. dat blijft leuk! 

 

2. Waar moeten we de auto's parkeren?

De auto's kunnen in principe op het erf geparkeerd worden. Wanneer dit door omstandigheden niet kan, kunnen ze aan de Rijksweg geparkeerd worden.

 

3. Cadeautjes zoeken in het hooi

Een van de activiteiten tijdens het feestje is dat de jarige cadeautjes mag zoeken in een hooiberg. De cadeautjes die de jarige gaat zoeken, zijn de cadeautjes van de vriendjes/vriendinnetjes voor de jarige. Jullie mogen dus de cadeaus meenemen naar het feestje zodat de kinderen ze zelf kunnen verstoppen in het hooi. De jarige mag dan de cadeautjes gaan zoeken en uitpakken!

 

4. Kleding

Geef de kinderen oudere kleren aan en schoenen/laarzen die vies mogen worden. Ondanks dat ze een overall aan krijgen, kan het altijd gebeuren dat de kleren alsnog vies worden. 

Als de kinderen een eigen overall hebben, mogen ze die uiteraard ook aan tijdens het feestje!

 

 

En oja... soms worden de papa's ook aan het werk gezet! Zie de foto hieronder!