Kinderfeestjes in coronatijd....... kunnen doorgaan bij Feest op de boerderij! Tot snel!

Wil jij ook je feestje in de buitenlucht vieren? Cadeautjes zoeken in het hooi, de boer helpen en zien hoe de robot de koeien gaat melken? Kom dan jouw feestje vieren bij Feest op de boerderij!

Ook in de coronatijd is een kinderfeestje mogelijk!


Zomervakantie!

De koeien hebben nu ook zomervakantie! Even bijkomen van al die leuke, fanatieke, energieke en enthousiaste kinderen met blauwe overalletjes!

Iedereen een fijne zomervakantie en tot na de zomervakantie weer!


Wauw interessant! De koeien worden nu gemolken met melkrobots. Ben je ook benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Kom je feestje op de boerderij vieren!


De koeien zijn over naar de nieuwe stal! Met hulp van buren, familie, vrienden, kennissen en dorpsgenoten is dit soepel verlopen. 


Dat was gaaf! De boer en de kinderen hebben de koe een handje geholpen! Een unieke ervaring!!


 

Het is weer bijna Open Boerderijdag!

 

Wanneer: vrijdag 26 mei (de dag na Hemelvaart)

 

Tijd: van 10:00 tot 16:00 

 

Toegang is gratis!

 

Kom op de fiets i.v.m. beperkte parkeerruimte.

 


Iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Een kerstfotoshoot met de kalfjes:

 


Het gras is weer van het land!De koeien vieren ook carnaval! Ze hebben zelfs een privé optocht in de stallen..


Ook op de boerderij was het kerst... Zie de foto's hieronder!

Op de boerderij gebeurt er van alles! Wat is er deze week gebeurd op de boerderij? 

Week 45

De koeien zijn deze week geschoren! Waarom? Er staan veel koeien/kalveren in de stal en dit zorgt voor warmte. Dus de vacht hebben ze niet nodig om zichzelf warm te houden. Als de vacht te dik is van de koe,kan de koe gaan zweten en ook blijft er veel stof in zitten. Een warme vieze vacht is een fijne plaats voor kleine kriebelbeestjes. En daar houden de koeien en kalveren echt niet van!


Op de boerderij gebeurt er van alles! Wat is er deze week gebeurd op de boerderij? 

Week 43

Deze week is de boer 4 dagen op excursie gegaan naar Duitsland. Er moet dan een hoop geregeld worden om alles door te laten gaan op zijn eigen boerderij. De koeien moeten 's ochtends en 's avonds gemolken worden, ze moeten gevoerd worden, de kalfjes moeten melk krijgen, soms wordt er een kalfje geboren en nog veel meer! Tijdens zijn excursie heeft hij een aantal andere boeren bezocht. En die boeren die hadden niet net zoals ons 5 huisjes voor kalfjes... Nee ze hadden honderd huisjes voor de kalfjes en bijna overal zat een kalfje in! En als het bedrijf zo groot is.. heb je natuurlijk ook veel maïs, hooi en stro nodig! 


Op de boerderij gebeurt er van alles! Wat is er deze week gebeurd op de boerderij? 

Week 41

Deze week is de maïs is van het land gehaald en naar de boerderij gebracht met grote tractoren. De berg met maïs werd groter en groter.. Nu hebben de koeien weer genoeg eten voor de komende tijd!