Wauw interessant! De koeien worden nu gemolken met melkrobots. Na een kijkje genomen te hebben in de oude(rwetse) melkstal en een filmpje gezien te hebben hoe ze eerst werden gemolken, konden de kinderen nu met eigen ogen zien hoe de koeien door de melkrobot werden gemolken. De kinderen waren allemaal onder de indruk!


De koeien zijn over naar de nieuwe stal! Met hulp van buren, familie, vrienden, kennissen en dorpsgenoten is dit soepel verlopen. 


 

De kinderfeestjes gaan bijna weer beginnen!!!

Wel zijn er een aantal veranderingen... De koeien krijgen een nieuwe stal. Zij zullen half augustus over gaan naar een moderne stal in het dorp. Tijdens het feestje zullen we ook in deze nieuwe stallen een kijkje gaan nemen. Om naar de nieuwe stal ( 1 km verderop) te gaan, doe ik een beroep op jullie eigen vervoer. Het is 3/4 minuten rijden.

Voorheen was er de mogelijkheid om de kinderen af te laten zetten door de ouders voor het feestje. Deze mogelijkheid is er alsnog maar dan zullen we de afstand lopen (+/- 15 minuten lopen). Mochten hier vragen over zijn, kan je me altijd mailen!

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Er is veel vraag naar de piñata's de laatste paar maanden. Daardoor tijdelijk geen tractor piñata op voorraad.. Maar wel ezel piñata's!


Tot en met juli 2018 blijft het programma zoals het al bekend was. Mogelijk vanaf augustus/september 2018 een nieuw concept.

Tot snel bij Feest op de boerderij!


 

 

Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2018!

 


Vanaf januari 2018 is het mogelijk dat de kinderfeestjes een andere invulling gaan krijgen. Zodra er meer bekend is, kan je dat hier terug lezen.... Houd de site dus goed in de gaten!

 


De koeien hebben nu ook zomervakantie! Even bijkomen van al die leuke, fanatieke, energieke en enthousiaste kinderen met blauwe overalletjes!

Iedereen een fijne zomervakantie en tot na de zomervakantie weer!


Bijna zomervakantie!

Vanaf 15 juli tot en met 27 augustus is het zomervakantie. Feestjes kunnen weer gepland worden vanaf 2 september 2017!

 


 

Het is weer bijna Open Boerderijdag!

 

Wanneer: vrijdag 26 mei (de dag na Hemelvaart)

 

Tijd: van 10:00 tot 16:00 

 

Toegang is gratis!

 

Kom op de fiets i.v.m. beperkte parkeerruimte.

 


Vanaf 1 januari 2017 een nieuwe extra optie…

 

Piñata slaan!

 

 

 

 

De kinderen mogen met een stok tegen de piñata slaan. Oudere kinderen gebruiken hierbij een blinddoek. De jongere kinderen doen dit zonder blinddoek.

Willen de oudere kinderen geen blinddoek? Geen probleem! De piñata wordt zo opgehangen dat je met een touw de piñata hoger en lager kan hangen tijdens het slaan. Als de piñata kapot is, vallen er snoepjes uit. Een paar snoepjes mogen opgegeten worden en de overige snoepjes krijgen de kinderen in een zakje mee naar huis.

 

 


Iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Een kerstfotoshoot met de kalfjes:

 


 

 

 

De zomervakantie is voorbij en de feestjes zijn weer begonnen!

Kom jij ook je feestje vieren bij Feest op de boerderij?

Tot snel!


De feestjesagenda zit vol tot en met week 35.. Feestjes kunnen weer gepland worden vanaf maandag 12 september! Tot snel op de boerderij!


Ook op de boerderij is het bijna vakantie.. Vanaf week 30 tot en met week 36 (maandag 25 juli tot en met zondag 11 september).

De koeien gaan weer feesten in week 37! De eerste feestjes staan alweer gepland in september! En loei fijne vakantie en tot in september!


Dat was gaaf! De boer en de kinderen hebben de koe een handje geholpen! Een unieke ervaring!!


Vrijdag 6 mei Campina open boerderijdag!

Komen jullie ook een kijkje nemen op de boerderij?

 

Activiteiten op de open dag:

  • Speurtocht
  • Spelletjes (stormbaan, melkbusheffen, skippykoe race)
  • Vragen stellen aan de boer
  • Schminken
  • Producten proeven bij de zuivelbar

Tot vrijdag 6 mei!

 

Deze open dag is gratis te bezoeken van 10:00 tot 16:00!


Het gras is weer van het land!De koeien vieren ook carnaval! Ze hebben zelfs een privé optocht in de stallen..


Ook op de boerderij was het kerst... Zie de foto's hieronder!

Op de boerderij gebeurt er van alles! Wat is er deze week gebeurd op de boerderij? 

Week 45

De koeien zijn deze week geschoren! Waarom? Er staan veel koeien/kalveren in de stal en dit zorgt voor warmte. Dus de vacht hebben ze niet nodig om zichzelf warm te houden. Als de vacht te dik is van de koe,kan de koe gaan zweten en ook blijft er veel stof in zitten. Een warme vieze vacht is een fijne plaats voor kleine kriebelbeestjes. En daar houden de koeien en kalveren echt niet van!


Op de boerderij gebeurt er van alles! Wat is er deze week gebeurd op de boerderij? 

Week 43

Deze week is de boer 4 dagen op excursie gegaan naar Duitsland. Er moet dan een hoop geregeld worden om alles door te laten gaan op zijn eigen boerderij. De koeien moeten 's ochtends en 's avonds gemolken worden, ze moeten gevoerd worden, de kalfjes moeten melk krijgen, soms wordt er een kalfje geboren en nog veel meer! Tijdens zijn excursie heeft hij een aantal andere boeren bezocht. En die boeren die hadden niet net zoals ons 5 huisjes voor kalfjes... Nee ze hadden honderd huisjes voor de kalfjes en bijna overal zat een kalfje in! En als het bedrijf zo groot is.. heb je natuurlijk ook veel maïs, hooi en stro nodig! 


Op de boerderij gebeurt er van alles! Wat is er deze week gebeurd op de boerderij? 

Week 41

Deze week is de maïs is van het land gehaald en naar de boerderij gebracht met grote tractoren. De berg met maïs werd groter en groter.. Nu hebben de koeien weer genoeg eten voor de komende tijd!